Hae tästä blogista

perjantai 2. joulukuuta 2011

Kokemuksia maksuprosessoreista

Jos aikoo ansaita rahaa ptc- tai hyip-sivuilla täytyy avata tili johonkin maksuprosessoriin. Prosessori on linkki sivuston ja oman pankkitilisi välillä. Toisin sanoen kun haluat sijoittaa sivulle rahaa, lähetät sen ensin tililtäsi prosessoriin, ja siirrät sieltä sivulle. Vastaavasti sivulta saamasi tulot siirretään aina ensin maksuprosessoriin. Siellä voit sitten päättää niiden käytöstä kuten haluatko vaikka käyttää ne ostoksiin netissä vai kotiuttaa omalle pankkitilillesi.

Tässä omia kokemuksiani vuosien varrelta joistakin yleisimmistä maksuprosessoreista. Lukiessa kannattaa pitää mielessä, että olen joskus turhanlaiska, aina mukavuudenhaluinen enkä koneosaamiseltani mikään supernörtti. Niinpä ratkaisuni ovat toimivia, mutta eivät välttämättä niitä parhaita valintoja. Joku osaavampi ihminen voi nähdä asiat aivan toisin.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Asiaa entuudestaan tuntemattomille suosittelen aina ensimmäiseksi PayPalia. Se on kenties kaikkein tunnetuin, suoraviivainen ja selkeä käyttää. Vaikka sivut ovat englanniksi, googlettamalla löytyy runsaasti paikkoja joissa on tarkat suomenkieliset ohjeet PayPalin käytöstä. Oikeastaan prosessorin ainoa huono puoli on, että se ei ole ptc-sivuillla kovin yleinen ja hyip-sivuilla suorastaan olemattoman harvinainen. Ptc-sivuista joita seuraan PayPal on vain kolmella, joilla sitä myös käytän. Rahojen siirtäminen PayPaliin ei ole suomalaisesta verkkopankista sen monimutkaisempaa kuin tavallisenkaan laskun maksaminen, samoin siirto toiseen suuntaan.
AlertPay on toinen suosikkini. Se on jokseenkin yhtä helppokäyttöinen kuin PayPal, mutta maksusivuilla huomattavasti yleisempi. Käytännössä olen valinnut kaikki hyip-sivuni niin, että niillä voi käyttää AlertPayta. Tämän voi nähdä myös turvallisuusriskinä. Kaikki munat ovat minulla samassa korissa, ja korin kaatumisella olisi ikävät seuraukset. Moni kyllä suosittelee AlertPayn käyttöä nimenomaan hyip-sivuilla. Niillä toimivista prosessoreista se taitaa olla tällä hetkelläkin vielä ainut, jonka kautta on mahdollisuus vetää takaisin ainakin jonkin verran sijoituksiaan, jos hyip-sivu sattuu kaatumaan. AlertPayn heikkous on siinä, että maksusivuilta nostettuja rahoja joutuu odottamaan viikon tai joskus jopa kaksi.

Olen kokeillut myös muita prosessoreja, mutta aina pettynyt niiden toimintaan. Muun massa Liberty reserve mainostaa olevansa pitkäikäisin ja suurin alallaan. Kyllästyin rahojen siirtämisen vaikeuteen ja maksullisuuteen. Kaikki siirrot pitää tehdä kolmannen osapuolen kautta, jotka tietysti veloittavat palveluistaan korvauksen. Monissa prosessoreissa käytöstä on myös tehty - ainakin meikäläisen osaamiselle - turhan hankalaa ja monimutkaista. Turvallisuudesta huolehtiminen esimerkiksi on paikallaan, mutta käyntikohtaiset salasanat ja varmistuksen varmistuksen varmistukset menevät kyllä mielestäni liian pitkälle. Jos sijoittaisin viisinumeroisia summia voisin tietysti ajatella toisin.

Maksuprosessoreja on maailmalla kymmenittäin. Ei ole mahdotonta, että joukosta löytyy vielä jokin minulle mieluisempi kuin tässä mainitut. Toistaiseksi hoitelen hommat PayPalilla ja AlertPayllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti