Hae tästä blogista

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Älä menetä tiliäsi

Yhä useammille PTC-sivuille on ilmestynyt tavalliselle käyttäjälle uusi vaara: yhdellä klikkauksella voi menettää tilinsä ja kaikki sillä olevat rahat. Tämä johtuu sivujen taistelusta autoclick-ohjelmia vastaan.

Autoclick-ohjelmat hoitavat klikkailun käyttäjän puolesta käymällä automaattisesti läpi kaikki sivun mainokset ja keräämällä siten rahaa käyttäjän tilille. Sivun ylläpitäjän kannalta tämä on tietysti ongelmallista, koska kukaan ei tällöin todella katso mainoksia, kerää vain rahat klikkailusta. Monet sivut arvioivat kärsivänsä kuukausittain satojen dollareiden tappiot.

Autoclick-ohjelmia vastaan on nyt otettu käyttöön feikki (huijaus) -ilmoitus, jonka klikkaaminen sulkee tilin ja hävittää sillä olevat varat. Tavalliselle käyttäjälle siitä varoitetaan selkein sanoin (englanniksi). Autoclick ei ymmärrä varoitusta, vaan klikkaa tilinsä tyhjäksi ja itsensä ulos sivulta.

Uudessa tilanteessa käyttäjän on siis oltava tarkkana. Mainoksia ei saa enää klikkailla seuraava-periaatteella, vaan jokaisen mainoksen otsikko on luettava. Feikki-ilmoituksen otsikon teksti muistuttaa seuraavaa:


Do NOT CLICK this is a CHEAT
LINK to catch AUTO CLICKERS

Tällaista "mainosta" ei siis missään nimessä pidä klikata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti