Hae tästä blogista

perjantai 15. elokuuta 2014

Ansaitse arvostelemalla

Slicethepie tarjoaa mielenkiintoisen tavan ansaita netissä. Sivu maksaa kirjoitetuista musiikkiarvosteluista. Ilmoittautuessa voi valita musiikin lajit joista pitää ja sivu valitsee niiden joukosta sitten uutta musiikkia arvosteltavaksesi. Arvosteluja käytetään muun muassa radioiden soittolistojen laadintaan.

Arvostelut pitää kirjoittaa englanniksi. Maksun suuruuteen vaikuttavat tekstin pituus, arvostelun monipuolisuus ja kieliasu. Pienin ulos maksettava summa on kymmenen dollaria ja se tehdään Paypalin kautta. Maksun saamiseen kannattaa varata muutama päivä, sillä kaikki kirjoittamasi arvostelut luetaan läpi ennen maksamista.

Itse sain tililleni ensimmäisestä arvostelusta (40 sanaa) yhden sentin ja kehoituksen kirjoittaa hieman laajemmin. Kahdessa seuraavassa arvostelussa koitin käyttää kuvailevampaa kieltä ja pidensin tekstejä 50-60 sanan mittaisiksi. Sen seurauksena saldoni on kolmen arvostelun jälkeen 15 senttiä.

Kaikesta päätellen Slicethepiessa on mahdollista ansaita aika vaivattomasti jos on musiikin ystävä, tottunut arvostelemaan ja kirjoittamaan ajatuksiaan englanniksi. Kuulopuheiden mukaan sivu myös on rehti maksaja. Itselleni englanninkielen vääntäminen vaatii sen verran kovaa yrittämistä, että en taida jatkaa kirjoittelua. Kokemukseni perusteella kuitenkin suosittelen koittamaan sivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti