Hae tästä blogista

lauantai 9. helmikuuta 2013

Hyvillä valokuvilla pääsee ansioille

Lisääntynyt verkkojulkaisu eri muodoissaan on yllättäen luonut kasvavat markkinat hyville valokuville. Jos kuvasi saavat netissä jatkuvasti kiitosta katsojilta sinun kannattaa harkita taitojesi kaupallistamista. Kuvien myyminen on tänä päivänä erittäin helppoa. Sen myötä myös kilpailu on koventunut. Yksi sääntö ei kuitenkaan ole tekniikan kehittymisen myötä muuttunut.Yhä edelleen laatu ratkaisee, eli hyvät kuvat myyvät.

Netissä on lukuisia kuvapankkeja joihin voit ladata kuviasi. Joka kerta kun joku lataa itselleen eli ostaa kuvan saa kuvaaja siitä palkkion. Ns. stock free -kuvatoimistoissa kuvaa saa yhdellä latauksella käyttää rajattomasti. Toisaalta samaa kuvaa saa myös levittää kaupaksi useammassa toimistossa. Lopputuloksena on käyttäjille halpoja kuvia joista maksettavat palkkiotkin ovat pieniä. Hyvälle kuvalle voi kuitenkin syntyä yllättävän laaja levikki, jolloin kuvaajan palkkiokin nousee vastaavasti.

Kuvatoimistoja löytää rajattomasti googlettamalla. Näistä voi aloittaa tutustumisen:  Fotolia, Dreamstime, Shutterstock, ja Big Stock Photo.

1 kommentti:

  1. Pääviesti on todellakin sanassa Laatu. Perinteinen kuvatoimistotoiminta on joutunut ahdinkoon näiden maailmanlaajuisten microstock pankkien vallatessa alaa ja ammattitasonkin kuvat päätyvät niihin myyntiin euron osilla. Nykyään kun kynnys kuvien tuottamiseen on matala, pankeissa on miljoonia kuvia. Sieltä on hankala erottautua.

    VastaaPoista