Hae tästä blogista

lauantai 28. syyskuuta 2013

Lyö vetoa netissä

Vedon lyöminen netissä on avannut suomalaisille aivan uuden maailman. Vetoa voi lyödä miltei mistä aiheesta tahansa. Perinteisissä urheiluaiheissakaan ei tarvitse tyytyä pelkkiin lopputuloksiin. Tätä kirjoitettaessa esimerkiksi formuloissa lyödään vetoa muun muassa siitä voittaako Räikkönen yhtään aika-ajoa. Urheilun ulkopuolella kohteitten kirjo ulottuu Matti Nykäsestä Englannin kuninkaallisiin. Maailmalla nettivedonlyönti liiketoimintana kasvaa noin 40 prosentin vuosivauhtia.

Erittäin mielenkiintoiseksi vedon lyömisen tekee se, että voitot katsotaan Suomessa arpajaisvoitoiksi. Ne taas ovat lain mukaan verottomia, jos ne on ansaittu Suomessa tai Euroopan talousalueella (ETA). Käytännössä siis vedon lyöminen on verovapaata silloin kun pelataan ETA:n (EU:n) alueella sijaitsevalla vedonlyöntisivulla.

Varsin harvat käyvät tänä päivänä sivuilla lyömässä vetoa satunnaisesti. Koko vedonlyöntitouhusta on kasvanut ulkopuolisen silmissä läpitunkematon viidakko sääntöineen, kaavoineen, bonuksineen ja kertoimineen. Jos Googleen kirjoittaa hakusanoiksi "lyö vetoa netissä" ohjelma löytää yli 50000 osumaa. Jos haun perään lisää sanan "opas" osumien määrä miltei kaksinkertaistuu. Monimutkaisuuden täytyy kyllä olla näennäistä. Sivujen käyttäjämäärät kasvavat kohisten. Esimerkiksi raviveikkauksen suosion kasvu uhkaa jo ravien omaa taloutta joka on paikallisen vedonlyönnin varassa.

Asia erikseen ovat ne, jotka pyrkivät tekemään vedonlyönnistä ammatin itselleen. Alan sanotaan olevan maailman vaikein, mutta onnistuessaan voitot ovat miljoonaluokkaa.

Kuten edellä todettiin, alan sivuja on pilvin pimein. Tässä eräs, jonka kautta voi aloittaa tutustumisen maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti