Hae tästä blogista

lauantai 18. tammikuuta 2014

Moni on kakku päältä kaunis

Tämä kirjoitukseen on antanut innoituksen Ojooo.com, mutta samaa menetelmää käyttävät monet muutkin.

Ptc-sivut ovat liikeyrityksiä. Liikeyrityksinä niiden tehtävä on tuottaa rahaa. Tämä kannattaa pitää mielessä kun tutustuiu uuteen sivustoon ja miettii jäseneksi ryhtymistä.

Aikanaan sivujen mainonnassa kilpailtiin luotettavuudella. Tämä synnytti aivan oman mainoskielensä. Sittemmin kielikuvat ovat rauhoittuneet. Nykyään keskitytään enimmäkseen kehumaan sivun adminin kokemusta ja luotettavuutta.

Yhä useammat sivut ovat nyt siirtyneet mainostamaan jäsenille edullisia hintoja joilla toimintaa voidaan pyörittää. Järki sanoo, että ptc-sivun on joka tapauksessa katettava omat kulunsa. Mitään tolkuttomia alennuksia ei näin ollen voida antaa. Kulujen piilottaminen muun toiminnan joukkoon onkin muuttumassa yhä kekseliäämmäksi taiteeksi.Yleisimpiä - ja helpoimmin havaittavia - tapoja on, että edut eivät koske perusjäsenyyttä. Ne saadakseen on ensin päivitettävä jäsenyys. Maksukynnys saattaa tähän olla niin korkea, että siitä suoriutumista moni nopeuttaa sijoittamalla sivulle rahaa. Sama asia on Ojoossa (ja monessa muussakin) kätketty vielä hienommin ja tavalla jota on etukäteen vaikea havaita. Sivu mainostaa, että ensimmäisen reffu maksaa vain 0,2 dollaria. Sen voi kuitenkin maksaa vain vuokratililtä, jonne rahaa ei voi siirtää 2 dollaria pienemmissä erissä. Näin siis sinulla on oltava kasassa kaksi dollaria ensimmäisen referaalin ostamiseen. Kun klikkauksista maksetaan tyypillisesti alle 0,01 dollaria, moni taas nopeuttaa maksamalla sivulle rahaa.

Mistään huijauksesta ei siis ole kyse, ennemminkin vain kekseliäästä tavasta kerätä käyttäjiltä rahaa. Mutta tässä kohdassa kannattaa siis pitää tuntosarvet pystyssä jos meinaa pärjätä sivulla ilman rahan sijoittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti