Hae tästä blogista

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kuvan laatu ei enää yksin ratkaise

Viimeksi kirjoitin valokuvista otsikolla "Hyvillä kuvilla pääsee ansioille". Tilanne todellakin on tänä päivänä se, että laadukkailla kuvilla on kysyntää. Toteamuksessa paino on sanalla laatu.

Viime aikojen kehitys on tuonut mukaan uusia piirteitä. Uudet sivut maksavat käyttäjilleen palkkioita sen mukaan kuinka paljon heidän lähettämiään kuvia tai videoita katsellaan. Kuvan laatu ei siis enää yksin ratkaise ansioita, vaan myös sen kiinnostavuus. Ja kyse on siis kuvien katselusta, ei ostamisesta  Tämä asettaa pienemmät vaatimukset kuvien tekniikalle.

Seuraavassa on käytetty esimerkkinä Linkinn.com -nimistä palvelua. Se on tyypillinen alan sivu eikä tarkoituksena ole suositella sitä enempää eikä vähempää kuin muitakaan alan sivuja. Onpahan vain tässä esimerkkinä.

Linkinn keskittyy ainakin toistaiseksi enemmän kuvien kuin videoiden näyttämiseen. Kyseessä on sen verran uusi sivu, että tähän niinkuin muuhunkin toimintaan saattaa helposti tulla muutoksia. Sivulla ei ansaitse ainoastaan omien tuotteiden näyttämisellä vaan myös muiden kuvien katselusta, kommentoimisesta  ja suosituista linkeistä.

Tomi näin:

1. Rekisteröidy sivulle.
2. Etsi sivulta sinua kiinnostavia kuvia ja videoita.
3. Ansaitse itsellesi pisteitä. Se onnistuu neljällä eri tavalla:
- Kirjoita kommentteja kuviin.  Saat pisteitä sen mukaan miten muut antavat niille ääniä.
- Hanki uusia jäseniä, joista tulee referaaleja sinulle
- Lähetä kuvia ja videoita. Saat pisteitä sen mukaan kuinka suosittuja ne ovat.
- Laita esille linkkejä sivuille. Saat pisteitä niiden suosion mukaan.

Pisteet voidaan aikanaan muuttaa rahaksi ja siirtää maksuprosessoriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti