Hae tästä blogista

perjantai 1. elokuuta 2014

Ketju voi pettää

Viime aikoina ptc-maailmaan on alkanut ilmantua useiden sivujen ketjuja ja yhteenliittymiä. Yleensä ketjun takana on yksi aktiivinen admin, joka syystä tai toisesta haluaa pitää useita sivuja.

Samaan ketjuun kuuluvat sivut ovat yleensä ulkonäöltään ja toiminnoiltaan samanlaiset kuin kaksi marjaa, joten niiden käytöstä tulee helposti vaivatonta rutiinia. Liikaan ketjuista innostumiseen liittyy kuitenkin omat riskinsä. Käyttäjä on silloin yhden adminin mielihalujen varassa. Jos tällä esimerkiksi menee sukset ristiin jonkin maksuprosessorin kanssa ja se sattuu olemaan juuri se jota sinä käytät, saatat menettää rahasi monella sivulla saman tien.

Vielä suurempi vaara on, että sivut on saatettu perustaa huijausmielessä. Eli ensin avataan sivu ja sen jälkeen tasaisin välein aina uusi, jolla maksetaan edellisten kuluja ja tappioita. Ulospäin tällainen ketju saattaa toimia pitkän aikaa täysin kunnolla ja hoitaa säntillisesti maksunsa. Ennen pitkää edessä on kuitenkin toiminnan loppuminen ja usein vielä suurten velkojen kera. Käyttäjät puolestaan menettävät kaikki sivuille sijoittamansa rahat.

Tässä kohdin pitää muistaa, että on myös rehellisiä ketjuja joita ei ole synnytetty huijausmielessä. Niiden erottaminen joukosta vaatii kärsivällisyyttä. Kun huijausketjujenkin tyypillinen elinikä voi olla pari vuotta, on ainoa varma keino olla investoimatta minkään ketjun sivulle ennen kuin sen viimeksi avattu sivukin on tullut kahden vuoden ikään. Varmista myös, että käyttämistäsi ptc-sivuista vain osa kuuluu ketjuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti