Hae tästä blogista

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kuinka tunnistat hyvän PTC-sivun

Maailma on pullollaan ptc-sivuja (paid to click eli sivuja jotka maksavat mainostensa katselusta). Uuden perustaminen on myös helppoa eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Tämän seurauksena alalle syntyy jatkuvasti sivuja, joiden elinkaari jää muutamaan kuukauteen. Käteen jää omistajille suuret velat ja sivulle investoineille kävijöille rahojen menetys. Seuraavassa joitakin nyrkkisääntöjä, joiden avulla voi pyrkiä erottamaan jyvät akanoista.

Kun törmäät uuteen sivuun joka näyttää lupaavalta, vietä pieni hetki netissä ennen kuin ilmoittaudut jäseneksi. Googlettamalla sivun nimen löydät sivusta käytyjä keskusteluja ja näet millaisia kokemuksia muilla on siitä. Katso samalla onko sivu kenties jo luokiteltu sarjaan huijaukset (scam). Sen näet kun kirjoitat googleen hauksi sivun nimen ja sanan scam. Esimerkiksi Neobux scam. Yleensä tällä haulla löytyy myös sivuja, jotka pitävät yllä listaa huijarisivuista.

Käytä sen jälkeen omaa maalaisjärkeä ja mieti, onko sivun tarjouksissa mitään mieltä. Oletetaan vaikka, että uusi sivu tarjoaa jokaiselle uudelle käyttäjälle kaksi senttiä klikkauksesta (mainoksen katsomisesta). Samaan aikaan se sanoo olevansa edullinen mainoskanava ja houkuttelee ilmoittajia lupaamalla tuhat klikkausta dollarilla. Eli sivu saa mainostajilta rahaa vähemmän kuin mitä se itse maksaa jäsenilleen. Tällaiselle sivulle ei voi luvata pitkää ikää.

Googleta myös todisteita sivun maksamisesta eli proof of payment. Muista niiden kohdalla tarkastaa päiväys. Voi olla, että sivu on ollut hyvä maksaja joskus, mutta lopettanut nyt.

Suurin osa sivuista lupaa maksaa korkeintaan 0,2 senttiä klikkauksesta. Jos käyttäjälle - varsinkin uudelle - luvataan suurempia summia on todennäköisesti kyseessä joko taitamattomuus tai yritys huijata. Käytäntö on osoittanut, että 0,2 senttiä on yleensä taloudellisen kannattavuuden raja.

Käy tutkimassa sivun foorumi - hyvillä sivuilla yleensä on sellainen. On hyvä merkki jos foorumin keskusteluissa saa myös vapaasti kritisoida sivua tai esittää parannuksia toimintaan.

Käy läpi käyttöehdot (TOS, terms of service) sekä useimmin kysytyt kysymykset (FAQ, frequently asked questions). Yleensä näistä ja foorumista kykenee päättelemään paljon sivun luonteesta.

Jos kaiken tämän jälkeen sivu tuntuu luotettavalta kirjaudu sisään ja ala klikkailla. Rahan sijoittaminen uuteen sivuun on kaiken tutkimisen jälkeenkin aina riski. Yleinen nyrkkisääntö on, että ensimmäinen puoli vuotta on ratkaiseva aika uuden sivun henkiin jäämiselle. Monet neuvovat odottamaan kokonaisen vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti