Hae tästä blogista

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Pidä huolta reffuista

Reffut eli referaalit ovat välttämättömiä järkevälle ansaitsemiselle. Ei kuitenkaan riitä, että hankkii reffuja, niistä on myös pidettävä huolta.

Varaa rahaa huolenpitoon

Kun hankit referaaleja, älä käytä kaikkia rahoja ostoksiin. Jätä noin puolet summasta ostotilille huoltoa varten.


Ole itse aktiivinen

On tärkeää, että jatkat itse aktiivista klikkailua. Useimmilla sivuilla tämä on myös ansaitsemisen ehto. Jos et tänään katso vähimmäismäärää (yleensä neljä) mainoksia, et saa maksua referaaliesi klikkauksista huomenna. Jos sinulla on paljon reffuja, yhdenkin päivän väliin jättäminen voi tietää reilua tulon menetystä. Ota myös huomioon, että vuorokausi lasketaan vaihtuvaksi ptc-sivulla vallitsevan ajan mukaan, joka voi poiketa paljonkin suomalaisesta. Esimerkiksi Neobuxin kello käy kahdeksan tuntia jäljessä meikäläisestä. Oikea aika kerrotaan aina jossakin päin sivustoa, yleensä mainosten klikkaamisen sivulla.


Ostaminen vai vuokraaminen

Ostettujen referaalien hyvä puoli on se, että vuokra-ajan jatkumisesta ei tarvitse kantaa huolta, ei myöskään lisämaksuista. Vuokrattujen hyvä puoli on taas juuri se, että ei vahingossa joudu sidotuksi passiivisiin reffuihin, vaan voi vähitellen jalostaa itselleen aktiivisten referaalien joukon. Itse kallistun vuokrattujen reffujen käyttöön. Monet sivut myös käyttävät asiaa kilpailuvalttina ja uusivat maksutta tietyn aikaa passivisina olleet referaalit.


Ota käyttöön autopay

Lähes kaikilla sivuilla on nykyisin käytössä autopay-ohjelma. Se pidentää automaattisesti reffun vuokra-aikaa yhdellä päivällä aina reffun käydessä klikkaamassa mainoksia. Rahan, eli 1/30 osan kuukausivuokrasta, ohjelma ottaa vuokratililtäsi. Näin tulet huomaamatta pienin maksuin huolehtineeksi vuokra-ajan jatkumisesta. Autopay toimii vain jos klikkaushetkellä reffulla on yli 20 päivää (määrä voi eri paikoissa hieman vaihdella) vuokra-aikaa jäljellä, joten myös manuaalista tarkkailemista tarvitaan silti.


Kierrätä passiiviset vuokrareffut

Käy säännöllisesti tarkastamassa reffujesi toiminta. Eri sivuilla on tähän erilaiset mahdollisuudet. Joissakin paikoin joudut itse etsimään tiedot luettelosta, jotkut tarjoavat selkeitä värikoodattuja kuvioita. Muista myös, että olet tekemisissä ihmisten, et koneiden kanssa. Referaalisi ovat samanlaisia ptc-sivujen käyttäjiä kuin sinäkin. Heillä, kuten sinullakin, on myös muu elämä elettävänä, joka saattaa joskus vaikuttaa klikkaamisen aktiivisuuteen.

Itselleni on tullut tavaksi toimia näin: Reffu voi olla passiivinen neljä päivää. Jos viidentenäkään päivänä ei tapahdu mitään, pistän henkilön kierrätykseen. Jos klikkausten keskiarvo on yli kahden, annan vielä pari päivää armon aikaa. Kierrätyksestä (recycle) menee pieni maksu, joka on kuitenkin äkkiä tienattu takaisin, jos tilalle saa aktiivisen reffun. Huomaa, että kierrätyksessä vuokra-aika ei lisäänny. Jos laitat kierrätykseen reffun, jolla on aikaa jäljellä 13 päivää, myös tilalle tulevalla uudella reffulla on aikaa jäljellä sama 13 päivää.


Poista passiiviset suorat reffut

Suorat referaalit eivät maksa mitään, joten niiden aktiivisuudesta ei ole tarpeen kantaa niin suurta huolta kuin vuokrattujen. Suoria reffuja saa yleensä olla vain rajallinen määrä. Tämän vuoksi voi joskus olla tarpeen poistaa pitkän aikaa passiivisina olleet. Tähän ei kannata ryhtyä kepein perustein. Muista kaksi asiaa: Yleensä suoran reffun poistaminen maksaa ja tapahtuma on lopullinen. Samaa reffua et voi koskaan saada takaisin.


Pidä huolta aktiivisista reffuista

Autopay ei ole järjestelmänä aukoton, vaan hyvinkin aktiivinen referaali voi pudota automaattisesti uusittavien joukosta. Tarkkaile siksi tilannetta myös tältä kannalta. Aktiivisista reffuista kannattaa pitää kiinni.


Lopuksi

Tue systeemiä ja anna reilusti merkata itsesi referaaliksi jos esimerkiksi ilmoittaudut uudelle sivulle banneria klikkaamalla. Ole hyvä referaali ja anna hyvän kiertää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti