Hae tästä blogista

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

HYIP - rahaa riskillä

Ptc-sivujen (paid to click) ohella toinen tunnettu tapa hankkia rahaa netissä ovat Hyip-sivut (high yield investment program). Siinä, missä ptc-sivuilla voi päästä ansioille käyttämättä senttiäkään omaa rahaa, edustavat hyip-sivut toista ääripäätä. Ne perustuvat nimenomaan sijoittamiseen ja siitä saatavaan korkoon. Sivuilla liikkuu suuri raha. Vaikka joillakin sivuilla mukaan pääsee jo kympillä - joskus jopa alle sen - niin sijoitus voi olla myös neli- tai viisinumeroinen. Ptc-sivujen kanssa yhteistä on vain epävarmuus tulevasta. Luotettavan sivun löytäminen on hyip-maailmassa vähintään kaksin verroin vaikeampaa, monien mielestä mahdotonta. Kun maailmalla yleisesti luetaan sijoituksen riskin kuuluvan joko matalaan tai korkeaan luokkaan, ovat hyip-sivut aina jälkimmäistä.


Toiminta-ajatus
 Hyip-sivulla voi pienelläkin sijoituksella päästä korkeaan tuottoon. Tämä johtuu siitä, että sivun ylläpitäjät sijoittavat sivulle kertyneet varat suurina summina korkean koron markkinoille. Syntyneestä tuotosta hyötyvät sitten kaikki. Tähän sisältyy myös sivujen huono puoli. Jokaiseen sijoitukseen sisältyy aina riski ja sivulle sijoitettujen rahojen menettäminen on täysin mahdollista.

Tässä kasa sääntöjä, jotka kannattaa pitää mielessä hyip-sivuilla liikuttaessa:

Sääntö 1
Aloita maltilla. Kun löydät mielenkiintoisen hyip-sivun tutustu siihen rauhassa ja tee pieni koesijoitus. Sijoita suurempi summa vasta kun olet vakuuttunut sivun toiminnasta. Silloinkaan älä ylireagoi. Älä koskaan sijoita suurempaa summaa kuin mitä sinulla on varaa hävitä kerralla. Älä myöskään sijoita lainarahaa!


Sääntö 2
Selvitä itsellesi miksi sijoitat ja laadi sijoittamiselle selkeä ohjelma. Päätä vaikka sijoittaa jokin summa alkuun ja sen jälkeen sijoittaa joka kuukausi osa sille kertyneestä tuotosta. Vanha nykkisääntö kehottaa jakamaan tuoton kolmeen osaan: 1/3 nostetaan, 1/3 siirretään varatilille ja 1/3 sijoitetaan uudelleen. Varatili kannattaa olla olemassa siltä varalta, että hyip-sivu kaatuu.

Sääntö 3
Älä laita kaikkia munia samaan koriin. Tätä kannattaa noudattaa hyip-sivun sisällä, jossa on aina tarjolla monia erilaisia sijoitusmahdollisuuksia. Samoin kuin kannattaa jakaa rahat mieluummin pienempinä summina usealle sivulle kuin panna kaikki yhden sivun varaan.

Sääntö 4
Hiljaa hyvä tulee. Älä pyri mahdollisimman suureen voittoon vaan tavoittele tasaista tuottoa. Muista säännöllisesti nostaa osa tilillesi kertyneestä voitosta.

Sääntö 5
Luota vai sivuihin, jotka jakavat avoimesti tietoa toiminnastaan. Tutustu tarkoin sivun toiminnan ehtoihin (TOS). Sivulla täytyy myös olla toimiva suojaus kaikenlaisia hyökkäyksiä ja hakkerointia vastaan.

Näitä sääntöjä noudattamalla hyip-riski voidaan pitää kohtuullisena.

Samoin kuin ptc, hyip on mielenkiintoinen maailma. Onnea matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti